Rezkarji za les – redno brušenje rezil za boljšo učinkovitost orodja

 

 

mizni rezkar

Z rezkarji za les, pa naj bo to mizni, kopirni, utorni ali CNC rezkar za les, je obdelovanje lesa lahko  kreativno in udobno, predvsem pa natančno. Podobno kot sveder lahko tudi mizni rezkar vertikalno prodre v material. S pomočjo njegovega rezila na čelni strani in obodu je možno rezkati tudi v horizontalni smeri ter tako iz materiala izrezkati figure ali podolgovate luknje (utore).

Mizni rezkar je odlično orodje za vse, ki želite rezkati dolge luknje in utore za lesne zveze, z njim lahko oblikujete in posnemate robne profile in rezkate po šabloni. Rezkarji za les vam omogočajo tudi prostoročno rezkanje, npr. okrasov, vzorcev in napisov.

Da bi zagotovili nemoteno delovanje tega tako obveznega stroja v domači ali profesionalni delavnici, pa mu morate zagotoviti redno in profesionalno brušenje njegovih rezil. Za kar bomo poskrbeli v Brusilnici Treven.

 

Rezkarji za les vam bodo z nabrušenimi rezili služili dlje

 

Če za svoje podjetje ali za lastno mizarsko delavnico potrebujete brušenje rezkarja za les, smo tu za vas. Brušenje rezil bo opravljeno kakovostno, profesionalno in predvsem odgovorno. CNC stroji vrhunske kakovosti bodo poskrbeli za več kot odlično brušenje rezil. Če vam vaš mizni rezkar ne služi več dobro, potem je čas, da stopite v stik z nami. Poskrbeli bomo za vse potrebno, da bo mizni rezkar spet rezal kot nov.

Poleg kakovostnega brušenja mizarskega orodja vam za vašo mizarsko delavnico nabrusimo tudi zobe na žagi za les. Za popolno funkcionalnost krožne žage odbrusimo še vse pripadajoče kote.

 

Rezkarji za les za različne namene uporabe

 

cnc rezkar za lesNadrezkarji in rezkarji za les se med seboj razlikujejo po teži, moči, stročnici in številu vrtljajev.

Kopirni rezkar je uporaben za prevrtavanje in izrezkanje lukenj pri opremljanju trgovin, gradnji sejemskih razstavnih prostorov in opremljanju bivalnih prikolic in gradnji montažnih hiš, npr. za svetlobne izreze, vtičnice, stikala in opažne stene.

Utorni rezkar se uporablja za izdelavo utorov in poglobitev v lesu. Lahko se uporablja tudi za umetniško dejavnost ali pa za kirurške posege na drevju. S postavitvijo krožnega noža je možna obdelava v obeh smereh tako v vzdolžni kot tudi prečni smeri. Za rezkanje ravnih utorov v vzdolžni smeri je na voljo vodilnik. Na rezkalni glavi sta dva krožna noža, ki zagotavljata gladko površino in delo brez tresljajev.

 

Brusilnica Treven – sinonim za visoko kakovost opravljenih storitev.