List krožne žage – kakšen naj bo list krožne žage za les, kovino ali železo?

List krožne žage za železo, kovino ali les ima pri izvajanju in zagotavljanju natančnih rezov velik pomen. Kvaliteten rez je zahtevan v vseh proizvodnjah, vsekakor pa si ga želimo tudi pri rezanju različnih materialov v domačem okolju. List krožne žage za železo, kovino ali les mora biti dobro nabrušen – v nasprotnem primeru bodo naši rezi nekvalitetni, povečali bomo tveganje, da skrajšamo življenjsko dobo krožne žage za les, prav tako pa bomo zmanjšali stopnjo varnosti pri delu. Brušenje lista krožne žage se ne lotimo v domačem okolju, razen izjemoma, če smo na tem področju strokovnjaki in imamo vso zahtevano opremo za kvalitetno izvedbo brušenja. Brušenje običajno poteka z uporabo CNC strojev, ki so zelo natančni, zahtevana pa so tudi znanja in spretnosti izvajalca. List krožne žage za les od nas zahteva redno vzdrževanje, kar vključuje tudi brušenje, ki ga izvajamo v podjetju Treven. Z veseljem bomo poskrbeli tudi za brušenje vašega lista krožne žage in tako zagotovili optimalno delovanje vaše žage. V naši ponudbi boste našli tudi list krožne žage za železo.

 

Krožna žagaKrožna žaga za les

List krožne žage za les je v slabem stanju

List krožne žage za les, ki je v slabem stanju, ne omogoča izvedbe kvalitetnih rezov, predstavlja pa tudi veliko nevarnost za poškodbo žage. V večini primerov je mogoče list krožne žage za les ali železo nabrusiti s pomočjo CNC stroja in tako zagotoviti njegovo optimalno delovanje, izjemoma pa so listi krožne žage preveč obrabljeni in je zahtevan nakup novega lista.  Pri odločanju o nakupu novega lista krožne žage je potrebna posebna previdnost in določena mera znanja, saj moramo izbrati primeren list glede na žago in material, ki ga bomo rezali. List krožne žage za les je na voljo v različnih premerih in z različnim številom zob. Katerega je najbolje izbrati, lahko povprašate tudi izkušene strokovnjake v podjetju Treven. Nudimo vam tudi list krožne žage za kovino in železo.

 

List krožne žage in kvaliteta reza

List krožne žage, ki omogoča visoko kvaliteto reza, je dobro nabrušen in redno vzdrževan. Lahko je različnih dimenzij in z različnim številom zob, zagotavlja pa nam izredno natančno, tiho in gladko rezanje različnih materialov (odvisno od izbrane žage). O ceni lista za krožno žago nas povprašajte v podjetju Treven. Z veseljem bomo poskrbeli za brušenje lista krožne žage in vas seznanili s primernim načinom vzdrževanja lista. Vabljeni k obisku.