Krožna žaga za les – listi za krožne žage za les morajo biti dobro nabrušeni

Krožna žaga za les je orodje, ki ga potrebuje vsak, ki dela z lesom. Kvalitetna krožna žaga je ključnega pomena za natančno rezanje lesa, zato je bolje, da ob nakupu vanjo vložimo nekoliko več finančnih sredstev in smo kasneje z njenim delovanjem zadovoljni. Izjemnega pomena pri samem rezanju lesa pa so tudi listi za krožne žage za les, saj lahko slabo brušeni listi povzročijo nekvalitetne reze. S časom vsak list izgubi svojo ostrino, zato ga je potrebno ponovno nabrusiti, po potrebi pa tudi zamenjati. Za brušenje danes poskrbimo s stroji za brušenje, ki jih bolj poznamo pod imenom CNC, vendar pa samo brušenje s stroji ni dovolj – potrebne so tudi ročne spretnosti in znanje, za kar potrebujemo izkušenega strokovnjaka. V podjetju Brusilnica Treven poslujemo že vrsto let, v katerih smo pridobili številne izkušnje in znanja. Brušenje ročne krožne žage za les lahko zaupate tudi nam. Ročna krožna žaga – les se bistveno razlikuje od krožne žage za kovino, kar moramo upoštevati tudi pri brušenju.

 

krožna žaga za les

 

Listi za krožne žage za les in brušenje – ni vseeno, komu ga zaupamo

Listi za krožne žage za les zahtevajo pravilno brušenje, ki ga lahko opravijo le izkušeni strokovnjaki. Nepravilno brušeni listi onemogočajo normalno delovanje krožne žage in povzročijo nepravilne in nekvalitetne reze. Pri brušenju moramo upoštevati tudi dejstvo, da je vsaka žaga specifična, saj jo lahko le tako pravilno vzdržujemo in ohranjamo njeno optimalno delovanje. V Brusilnici Treven za kvaliteto in brušenje ročne krožne žage za les poskrbimo z vrhunskimi CNC stroji proizvajalca Vollmer, ki so primerni tudi za opravljanje najzahtevnejših nalog. Kvaliteta opravljene storitve v našem podjetju vsekakor ni vprašljiva. Ročna krožna žaga za les omogoča natančne reze, vendar pa potrebujemo tudi prave liste za krožne žage za les. Če ne znate izbrati pravega, se lahko obrnete tudi na Brusilnico Treven, v kateri vam bomo z velikim veseljem svetovali.

 

list za krožno žago

 

Krožna žaga za les s tirnico

Krožna žaga za les nam bo omogočila še natančnejše reze, če bomo uporabljali tudi tirnico. Le-ta je namenjena natančnejšemu vodenju krožne žage za les, kar nam omogoča tudi kvalitetnejši rez. Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na dobro brušen list krožne žage za les.