Krožna žaga

Krožna žaga za izvajanje natančnega reza lesa zahteva uporabo primernega lista krožne žage za les. Ker je krožna žaga eden izmed najpogostejših pripomočkov, ki jo ima v svoji delavnici vsak domači mojster, se moramo pri njenem nakupu posvetiti tudi listu. Pravilno izbran list nam omogoča izvajanje izjemno natančnih rezov in varno uporabo krožne žage. Ločimo več vrst krožnih žag in sicer glede na namen dela, ki ga opravljamo, oziroma glede na rezanje različnih materialov. Z napačno oziroma neprimerno izbrano žago lahko delo opravimo nekvalitetno, hkrati pa ogrozimo tudi lastno varnost pri delu. Večina žag na tržišču je električnih, vse pogosteje pa se uporabljajo tudi baterijske. Krožne žage za drva so izjemno priljubljeno orodje predvsem v poznih jesenskih mesecih, ko se pripravljamo na hladnejše dni in razmišljamo o izbiri načina ogrevanja. Z izbiro primerne krožne žage za drva lahko žagate drva različnih premerov, prav tako pa boste prihranili čas, ki bi ga sicer porabili za pripravo drv. Ročna krožna žaga za les je na voljo tudi v podjetju Treven.

 

Krožna žaga

 

Krožna žaga za drva mora biti nabrušena

Krožna žaga za drva predstavlja korak bližje k hitrejšemu, preprostemu in popolnoma varnemu načinu rezanja drv. Vsekakor je nepogrešljiv pripomoček v lesni industriji, vse pogosteje pa jo srečujemo tudi v delavnicah domačih mojstrov. Krožna žaga za drva pride prav predvsem tistim uporabnikom, ki se pozimi odločijo za ogrevanje na drva, saj omogoča hiter in enostaven razrez lesa, kar pa pomeni, da si lahko drva pripravimo tudi sami. Pred uporabo preverite, ali je krožna žaga za drva dobro nabrušena, kar je ključnega pomena za optimalno uporabo žage. V nasprotnem primeru pa se lahko oglasite v podjetju Treven, v katerem vam bomo z veseljem nabrusili žago. Nudimo vam vse vrste krožnih žag, na voljo pa je tudi krožna žaga za les.

Krožna žaga – nakup in vzdrževanje

Krožna žaga naj bo prilagojena vrsti materiala, ki ga bomo obdelovali, saj lahko v nasprotnem primeru poškodujemo žago ali sebe. Poskrbeti moramo tudi za redno vzdrževanje krožne žage, predvsem, če želimo ohraniti njeno dolgo življenjsko dobo. Servis in vzdrževanje krožne žage vam nudimo tudi v podjetju Treven, v katerem svoje delo jemljemo zelo resno, zadovoljne stranke pa vedno uvrščamo na prvo mesto. Obiščite nas.

 

Krožna žaga za les