Krožna žaga in brušenje listov krožnih žag

Vsak, ki dela z lesom, potrebuje za to dobro in natančno orodje. In vsak lesni mojster se je pri svojem delu že srečal s krožno žago za les, saj je delo z njo pri obdelavi lesa pravzaprav neizbežno.

 

Delo s krožno žago 

Pri delu s krožno žago za les, kovino ali železo najprej potrebujete kvaliteten list, s pomočjo katerega bo vaša žaga rezala ravno in natančno. Priporočamo vam list iz karbidne trdine, ki tudi pri žaganju trših materialov ne izgubi ostrine zelo kmalu. Je pa dejstvo, da je obraba listov žage neizbežna in se tako brušenju listov krožnih žag za les ne bomo mogli izogniti.

 

Pred žaganjem je zmeraj potrebno nastaviti željeno globino reza. List za krožno žago mora na spodnji strani rezanega materiala izstopati le za nekaj centimetrov – rez bo takrat najbolj natančen.

Zraven krožne žage je pametno uporabljati tudi vodilno tirnico, s pomočjo katere žaga postane izjemno natančna. Tirnica pa ne omogoča le večje natančnosti reza, pač pa preprečuje zdrs žage.

Pred pričetkom rezanja pa se je potrebno odločiti tudi, na kakšno število obratov bomo našo žago nastavili. Pri rezanju mehkejših materialov je potrebno žago nastaviti na manjše število obratov, pri rezanju trših materialov pa je število obratov lahko večje.

 

V našem podjetju vam ponujamo izjemno kvalitetne krožne žage za železo ali kovino. Rezanje z njimi je prijetno in natančno. Kupite lahko krožne žage za les. V zimskih mesecih so še posebej popularne krožne žage za drva. Zraven prodaje žag, pa vam ponujamo tudi brušenje listov  krožnih žag.       

Krožna žaga za les

 

Brušenje listov krožnih žag

Vas zanima kaj več? Obiščite našo spletno stran in se pozanimajte, o čem se je potrebno pozanimati pred nakupom krožne žage za les. Povpraševanje nam lahko pošljete tudi po e-pošti. Na vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se o nakupu žag in o brušenju listov krožne žage lahko pogovorite s strokovnjakom. Ekipa, ki vas bo pričakala je podkovana s strokovnim znanjem in je tudi izjemno prijazna. Tako vam bo rade volje razložila kaj je najpomembneje pri nakupu krožne žage in katera žaga je za vas in vaše potrebe najprimernejša. Ob tem pa jih lahko povprašate tudi o poteku in rezultatih brušenja listov krožnih žag. Po brušenju bodo listi vaše krožne žage rezali kot novi! Ne zamudite te edinstvene priložnosti in naročite krožno žago po ugodni ceni.