Brušenje krožne žage za les in kovino: hitro ter izjemno natančno

Brušenje krožne žage za les, drva in druge materiale zahteva kar nekaj znanja in izkušenj, kar seveda velja tudi za brušenje žag drugih vrst. Tako ni vseeno, komu zaupate brušenje krožne žage, saj v primeru površnosti vaša krožna žaga ne bo opravljala svoje naloge na optimalnem nivoju, nekvalitetno nabrušene krožne žage pa imajo pogosto tudi krajšo življenjsko dobo. Investicija v profesionalno brušenje listov krožne žage se vam tako zagotovo splača.

 

Kakovostno brušenje krožne žage s pomočjo vrhunskih CNC-strojev

V podjetju Brusilnica Treven se zelo dobro zavedamo, kako pomembno je natančno brušenje krožne žage, zato se dela lotimo odgovorno, kljub temu pa storitev za vas izvedemo v izjemno kratkem času. Pogoj za kvalitetno brušenje krožne žage in drugih rezil so vsekakor znanje in izkušnje, česar nam ne manjka, saj se s to dejavnostjo ukvarjamo že vrsto let. Seveda pa brušenje žag ne bi moglo biti optimalno, če ne bi imeli na voljo tudi vrhunskih naprav. Za brušenje listov krožne žage zato uporabljajo CNC-stroje priznanega nemškega proizvajalca Vollmer, ki omogočajo izjemno natančnost.

 

Brusimo krožne žage za les ter druge vrste žag oziroma rezil

Možnost večje natančnosti je razlog, da postavljamo v ospredje strojno brušenje krožne žage za les (krožna žaga za drva, krožne žage za iveral ipd.) oziroma kovino, del naše dejavnosti pa predstavlja tudi ročno brušenje. Naša ponudba pa seveda ni zgolj brušenje krožne žage za les in kovino, ampak smo vam na voljo za brušenje vseh vrst rezil. Tako med drugim brusimo tudi mizarska predrezila, prav tako pa se v naši delavnici pogosto znajdejo kuhinjski noži, noži sekalcev za biomaso oziroma noži za predelovanje lesne biomase, noži lesnih drobilcev ipd. Zavedamo se, da je vsako delo specifično. Tako denimo brušenje krožnih žag za iveral, ali brušenje krožne žage ročnih čelilcev poteka drugače kot na primer brušenje mizarskih predrezil. Zaradi upoštevanja specifik posamezne naloge je končni rezultat vedno profesionalno nabrušeno rezilo.