Brušenje

 

Brušenje spada med postopke fine obdelave materiala. Z brušenjem lahko dosežemo veliko natančnost in izredno visoko kakovost obdelane površine. Sploh pri lesenih izdelkih je brušenje eden od poglavitnih faktorjev kakovosti lesa. Dobro zbrušen les je kakovosten les. Seveda je potrebno poudariti, da kakovosti lesa ne moremo ocenjevati le po tem, kako in na kak način je zbrušen.


Zraven lesa pa brusimo tudi druge snovi, na primer železo. Brusimo pravzaprav vse, čemur želimo zgladiti in zravnati površino.

 

Brušenje poteka z brusom. To je pripomoček, katerega površina sestoji iz majhnih trdih zrn, ki čistijo površino brušenega predmeta.

 

CNC brušenje

 

V podjetju Brusilnica Treven vam ponujamo tudi možnost CNC brušenja. Postopek CNC brušenja je pravzaprav precej enostaven, hkrati pa je tudi izredno uporaben, saj nam omogoča nešteto ponovitev opravljenih brušenj. Ker je stroj za CNC brušenje voden računalniško, lahko z njegovo pomočjo zagotovimo izjemno natančnost brušenja. Najpopularnejše brušenje je CNC okroglo brušenje, dosti naročil pa dobivamo tudi za CNC profilno brušenje.

Naj gre za CNC brušenje ali ne, poudariti je potrebno, da je strojno brušenje ne primerno bolj natančno in tako dosti kvalitetnejše od ročnega brušenja. Brušenje s CNC stroji poteka do milimetra natančno, rezilo, ki smo ga brusili, pa je tako spet ostro in bo nekaj časa rezalo kot novo!

 

CNC obdelava je dan danes vse pogostejša

 

CNC obdelava je dan danes vse bolj pogosta. CNC stroji so sicer dražji, vendar so stroški obratovanja kasneje dosti nižji.

 

CNC obdelava pa ne obsega samo brušenja, pač pa zajema tudi rezanje ter preoblikovanje pločevine in drugih materialov. Gre predvsem za upogibanje pločevine in drugih profilov ter cevi.

V podjetju Brusilnica Treven vam nudimo kvalitetno in cenovno ugodno brušenje različnih materialov. Ponujamo vam tudi CNC razrez pločevine, pri katerem smo izjemno natančni, zastavljeno pa opravimo v dogovorjenem roku. Zraven CNC razreza pločevine vam ponujamo tudi CNC rezanje inoxa. Gre za razrez nerjavečega jekla s pomočjo plazme.

 

Brušenje krožne žage

 

V primeru vprašanj ali dvomov nas lahko kontaktirate po telefonu ali po e-pošti, ki ju najdete na naši spletni strani. Na zastavljena vprašanja bomo odgovorili hitro in natančno. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bo ekipa strokovnjakov z dodatnimi nasveti pomagala k uresničitvi vaših želja. Izdelek bo kakovosten in natančno izdelan ter bo tako v popolnosti zadovoljil vaše potrebe.